Scurt istoric al Coralei Brancovenilor
Scurt istoric al „Coralei Brâncovenilor”
Corala Brâncovenilor a Bisericii Sf. Ilie-Titan, a luat ființă la inițiativa preotului Ilie COSTESCU și cu efortul preotului Dumitru Spoială – cel care i-a dat și numele – în luna Aprilie a anului 2007. Cel care s-a ocupat, la început, de „gramatica muzicală” a corului, format din persoane iubitoare de muzică bisericească, a fost profesorul de muzică Dumitru Buzgariu.
În anul 2008, conducerea corului a fost preluată temporar de tânărul dirijor Răzvan Luculescu, apoi, din iarna lui 2008, până în prezent, a devenit dirijoare a corului Veronica Vizi, absolventă de Conservator, având studii superioare de vioară și dirijat cor.
Corala Brâncovenilor a progresat mult de-alungul timpului, fiind astăzi cea care intonează răspunsurile la Sf. Liturghie, la slujbele Cununiei sau Botezului, care au loc în Biserica Sf. Ilie. De asemenea, susține concerte tematice, de sărbătoarea Sf. Paști, de Crăciun, participând la festivaluri și la recitaluri în biserici, Cămine de bătrâni și copii.
Corala Brâncovenilor a participat din anul 2008 până în prezent la toate edițiile Festivalului de muzică corală religioasă internațională „Lumină lină” de la Giurgiu, a fost invitată la primele ediții ale Festivalului „Buna Vestire” organizate de Asociația corală-București, a câștigat mențiunea la singura ediție pentru coruri mixte a Festivalului-concurs „Lăudați pe Domnul” organizat de Patriarhia Română și, în aprilie 2016, Corala a primit recunoașterea internațională prin „premiul special al juriului” la Festivalul de muzical și muzică de film de la Salonic-Grecia.
Corala Brâncovenilor este membră A.N.C.R (Asociația Națională Corală din România) din anul 2012, an din care am fost invitați să participăm în Stagiunea de muzică corală religioasă „Paul Constantinescu” organizată de aceasta.
De asemenea, de doi ani, am adăugat repertoriului nostru concertistic muzica corală de inspirație folclorică românească, la îndemnul și susținerea actualului părinte paroh, preot Gheorghe Dincă.
Vă așteptăm în biserica unde noi ne desfășurăm activitatea – Sfântul Ilie din cartierul bucureștean Titan, pentru a ne ruga împreună și a mulțumi lui Dumnezeu pentru binefacerile primite!